LOADING
Kan men factuurvoorwaarden betwisten ?

Op een factuur vindt u heel dikwijls – en meestal in kleine lettertjes op de achterzijde –een hele reeks woorwaarden die worden opgelegd als u een overeenkomst bent aangegaan. In vele gevallen zullen deze factuurvoorwaarden ook bindend zijn en deel uitmaken van de overeenkomst tussen partijen. In bepaalde gevallen kunnen deze factuurvoorwaarden ook worden geprotesteerd.

factuurvoorwaarden

Voorwaarden die bv. voor het eerst opduiken ter gelegenheid de facturatie, en niet vooraf op een bestelbon stonden vermeld, dreigen immers buiten toepassing gesteld te worden. Let wel: het bovenstaande is van toepassing in de contracten tussen handelaars.

In contracten met consumenten (niet-handelaars) gelden andere regels. De uitgebreidheid ervan maakt het ons onmogelijk dit allemaal uiteen te zetten op deze site. Wenst u toch meer informatie hierover, aarzel niet ons te contacteren.
Ook voor het opstellen van voorwaarden tussen handelaars, doen wij het nodige. U bezorgt ons een actuele bestelbon en wij zullen u advies geven voor up-dating van de bestaande contractvoorwaarden.